I samarbete med Sambla

Vanliga frågor

Privatlån

Vad är privatlån?

Privatlån är en typ av finansiell lösning som gör det möjligt för privatpersoner att låna pengar och återbetala lånet i avtalade delbetalningar över en tidsperiod. Detta kan hjälpa individer att hantera sina ekonomiska resurser och undvika att behöva betala en stor summa pengar på en gång.

Privatlån kan erhållas antingen direkt från en bank eller ett finansinstitut eller genom kreditgivare som specialiserar sig på personliga lån.

Vad är fördelarna med privatlån?

Det finns flera fördelar med privatlån som gör dem till en attraktiv finansiell lösning för många människor. Här är några av de främsta fördelarna med privatlån:

Privatlån kan erhållas antingen direkt från en bank eller ett finansinstitut eller genom kreditgivare som specialiserar sig på personliga lån.

 1. Flexibel användning: Ett privatlån kan användas för olika ändamål, såsom skuldkonsolidering, renoveringar, utbildning, bilköp eller personliga utgifter. Du har frihet att använda lånet enligt dina behov.
 2. Förutsägbara avbetalningar: Privatlån erbjuder normalt fast ränta och fast avbetalningstid. Detta gör det enkelt att budgetera eftersom du vet exakt hur mycket du kommer att betala varje månad under hela låneperioden.
 3. Enkel ansökningsprocess: Ansökningsprocessen för privatlån är oftast ganska enkel och bekväm, särskilt om du ansöker online. Många långivare erbjuder också snabba beslut och utbetalningar.
 4. Snabb tillgång till pengar: Om du behöver pengar snabbt, kan privatlån vara ett bra alternativ eftersom de vanligtvis har korta godkännandetider och kan ge dig tillgång till medel inom några dagar.
 5. Ingen säkerhet krävs: De flesta privatlån är osäkrade, vilket innebär att du inte behöver ställa någon tillgång som säkerhet för lånet. Detta minskar risken för att förlora egendom om du inte kan betala tillbaka lånet.
 6. Kreditförbättring: Om du använder ett privatlån för att konsolidera skulder och hantera din ekonomi på ett ansvarsfullt sätt kan det hjälpa till att förbättra din kreditvärdering över tid.
 7. Lånebelopp: Privatlån kan vara tillgängliga i olika lånebelopp, vilket gör det möjligt att anpassa lånet till dina specifika behov och önskemål.
 8. Konkurrenskraftiga räntor: Om du har en god kreditvärdering kan du kvalificera dig för konkurrenskraftiga räntor på privatlån, vilket kan spara dig pengar på lång sikt.
 9. Ingen inblandning i ändamålet: Långivare brukar inte kräva information om vad du planerar att använda lånet till, vilket ger dig frihet att använda pengarna enligt dina önskemål.

Vad kan privatlån användas till?

Privatlån kan användas för en mängd olika ändamål och är flexibla när det gäller användningen. Här är några vanliga användningsområden för privatlån:

 1. Skuldkonsolidering: Många människor använder privatlån för att konsolidera hög ränta kreditkorts- eller andra skulder till ett enda lån med lägre ränta. Detta kan hjälpa till att sänka månatliga utgifter och förenkla skuldhanteringen.
 2. Renovering av hemmet: Privatlån kan användas för att finansiera hemförbättringsprojekt, som att renovera köket, bygga om badrummet eller göra andra reparationer och uppgraderingar i hemmet.
 3. Utbildning: Att finansiera högre utbildning, som college eller universitetsstudier, med ett privatlån är vanligt. Det kan täcka skolavgifter, böcker och andra utbildningsrelaterade kostnader.
 4. Bilar och fordon: Privatlån kan användas för att köpa en bil, motorcykel, båt eller andra fordon. Det ger dig möjlighet att betala för fordonet i avbetalningar istället för att behöva göra en stor kontantbetalning.
 5. Resor: Om du vill finansiera en resa eller semester kan ett privatlån hjälpa dig att täcka kostnaderna för flyg, boende och aktiviteter.
 6. Hälsovårdskostnader: Ibland används privatlån för att täcka medicinska eller tandvårdskostnader som inte täcks av försäkringen.
 7. Bröllop och evenemang: Att planera ett bröllop eller andra stora evenemang kan vara dyrt. Privatlån kan hjälpa till att finansiera dessa speciella tillfällen.
 8. Nödsituationer: Om du står inför en oväntad nödsituation, som bilreparationer eller medicinska kostnader, kan ett privatlån vara ett alternativ för att snabbt få tillgång till pengar.
 9. Starta eller expandera företag: Vissa människor använder privatlån för att finansiera starten eller expansionen av en liten företagsverksamhet.

Hur många kreditupplysningar tas?

Endast en kreditupplysning tas vid ansökan, upplysningen tas normalt hos UC.

Hur lång tid tar det innan man får besked?

Du får normalt svar från samtliga banker och långivare inom 24 timmar under helgfria vardagar.

Vilka krav gäller för att ansöka via Allfinans?

Du måste vara minst 18 år och ha en månadsinkomst på minst 8400 kr. Du skall ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år och du får inte haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste sex månaderna.

Är det kostnadsfritt att ansöka via Allfinans?

Ja, Allfinans privatlåneansökan är en kostnadsfri tjänst. Det tillkommer inga räntepåslag eller extra kostnader genom att du använder vår tjänst. Sambla betalar oss för att hitta nya kunder, istället för att lägga sina pengar på marknadsföring i olika media.

Hur mycket får jag låna?

Du kan låna upp till 600 000 kr. Hur mycket du blir beviljad av bankerna beror på individuella faktorer, såsom kreditvärdighet och betalningsförmåga.